Hans Pettersson jobbar som försäljare på Prinsens Sill och Sallader. I år har han jobbat 10 år hos oss. Det vill vi fira med en intervju om hur det är att jobba på Prinsens.

Grattis Hans, du firar 10-års jubileum i år, hur känns det?

– Det känns jättebra, jag stortrivs. Det är ett omväxlande och stimulerade jobb. Jag tar jag in ordrar, plockar ihop produkterna och levererar i butik. Sedan håller jag ordning i butikerna, och för statistik. Jag har även goa arbetskamrater, vi är som en liten familj. Och hälften är ju faktiskt familj.

Vad är det bästa med dina arbetsuppgifter?

– Det är att träffa alla olika typer av människor. Det går inte en morgon utan att man går iväg med ett leende på läpparna. Det är aldrig ett problem gå till jobbet för det är så roligt att komma ut till kunderna.

Vad är ditt bästa/värsta jobbminne?

– Det var när jag välte en pall med Matjessill. Det gör jag aldrig igen. Det var i Stenungsund för tre år sedan. Det var ett hål i vägen när jag skulle svänga och lastbilen var full med varor som skulle levereras. Det tog ungefär tre och en halv timme att tvätta rent lastbilen. Jag kör alltid försiktigt. Den händelsen glömmer jag aldrig. Ett positivt jobbminne är skillnaden när utbyggnaden av de nya kylarna i fabriken var färdig. Det blev mycket mer lättarbetat och det spar vi tid på också.

Vad har du för några oanade talanger och intressen?

– Jag är en sportnörd och tittar på alla sporter både på tv och live. Sedan är jag gammal ishockey- och fotbollsdomare. Jag var inte tillräckligt bra själv på att spela och då blev jag domare istället. I ishockey var jag domare på nästan elitnivå. Fotbollen var på distriktsnivå. Sedan gillar jag även min åkgräsklippare. Jag har en fru med gröna fingrar och en stor tomt.

Vilka tre Prinsens produkter är dina favoriter och varför?

  1. Räksallad – ”Den är god, äkta, outstanding och gjord med kärlek.
  2. Romsås deluxe – ”Älskar smaken, den går inte bara till fisk utan till massa annat också.”
  3. Matjessillen – ”Den kan jag äta även på julafton!”.