”Det är så roligt att komma ut till kunderna”

15 Okt 2017 under kategorin Nyhet

Hans Pettersson jobbar som försäljare på Prinsens Sill och Sallader. I år har han jobbat 10 år hos oss. Det vill vi fira med en intervju om hur det är att jobba på Prinsens.

Grattis Hans, du firar 10-års jubileum i år, hur känns det?

- Det känns jättebra, jag stortrivs. Det är ett omväxlande och stimulerade jobb. Jag tar jag in ordrar, plockar ihop produkterna och levererar i butik. Sedan håller jag ordning i butikerna, och för statistik. Jag har även goa arbetskamrater, vi är som en liten familj. Och hälften är ju faktiskt familj.

Vad är det bästa med dina arbetsuppgifter?

- Det är att träffa alla olika typer av människor. Det går inte en morgon utan att man går iväg med ett leende på läpparna. Det är aldrig ett problem gå till jobbet för det är så roligt att komma ut till kunderna.

Vad är ditt bästa/värsta jobbminne?

- Det var när jag välte en pall med Matjessill. Det gör jag aldrig igen. Det var i Stenungsund för tre år sedan. Det var ett hål i vägen när jag skulle svänga och lastbilen var full med varor som skulle levereras. Det tog ungefär tre och en halv timme att tvätta rent lastbilen. Jag kör alltid försiktigt. Den händelsen glömmer jag aldrig. Ett positivt jobbminne är skillnaden när utbyggnaden av de nya kylarna i fabriken var färdig. Det blev mycket mer lättarbetat och det spar vi tid på också.

Vad har du för några oanade talanger och intressen?

- Jag är en sportnörd och tittar på alla sporter både på tv och live. Sedan är jag gammal ishockey- och fotbollsdomare. Jag var inte tillräckligt bra själv på att spela och då blev jag domare istället. I ishockey var jag domare på nästan elitnivå. Fotbollen var på distriktsnivå. Sedan gillar jag även min åkgräsklippare. Jag har en fru med gröna fingrar och en stor tomt.

Vilka tre Prinsens produkter är dina favoriter och varför?

  1. Räksallad – ”Den är god, äkta, outstanding och gjord med kärlek.
  2. Romsås deluxe – ”Älskar smaken, den går inte bara till fisk utan till massa annat också.”
  3. Matjessillen – ”Den kan jag äta även på julafton!”.

Hjortronsås – en av höstens stora och goda nyheter

05 Sep 2017 under kategorin Återförsäljare

 

En av höstens stora nyheter för Prinsens Sill och Sallader är vår goda Hjortronsås.  Den passar perfekt till både lax och kallskuret eller varför inte till en god Västerbottenostpaj.

- Förfrågningar har kommit från flera av våra kunder som driver egna laxrökerier om att ta fram en riktigt god hjortronsås, säger Marcus Holmström på Prinsens Sill och Sallader.
Hjortronsåsen har inte en bas av majonnäs, som de flesta av våra andra produkter, utan innehåller istället grädde.
Grädden gör Hjortronsåsen än mer fyllig i sin karaktär och tillsammans med sötman från de ljuvliga hjortronen skapar den en fin balans.

- Under hösten kommer vi att lansera hjortronsåsen i ett flertal butiker. Hjortronsåsen går att köpa hos våra återförsäljare, säger Marcus Holmström.

Vill du veta mer och se vad hjortronsåsen innehåller, titta här.

 

Prinsen satsar på goda såser i ny smart förpackning

05 Sep 2017 under kategorin Nyhet

Prinsens Sill och Sallader har efter kunders önskemål tagit fram sex olika spritspåsar med goda smaker för att enkelt och snabbt tillaga färdiga rätter. Spritspåsarna säljs endast till grossister.

De sex olika rörorna innehåller färskost och har smaker som är inspirerade av bland annat Medelhavet och vårt egna ursvenska Norrland. Med vår specialtillverkade återförslutningsbara spritspåse kan kunden enkelt bereda exakt de antal färdiga rätter som den behöver. På så sätt undviks både svinn och ökade kostnader. Det skall helt enkelt vara snabbt och gott att göra en god middag!

De 6 olika smakerna är:

Medelhavet:
Fyllig svensk färskostkräm med soltorkade tomater & vitlök. Låt dig inspireras av Medelhavet. Perfekt till kött och fisk.
Toscana:
Svensk färskost och majonnäs fylld med härlig blandning av basilika och parmensan. Gott till både kött och fisk.
Höga kusten:
Ljuvlig svensk färskostkräm med smaker av Västerbottenost, persilja, dill och citron.
Wasabi/färskost:
Fyllig svensk färskost med wasabi och riven ingefära. Ett måste till lax för den som gillar sushi. Gott till både kött och fisk.
Lime/pepparrot:
Fyllig svensk färskost med en fräsch och syrlig smak av lime och pepparot. Perfekt till kött och fisk.
Grund:
Majonnäs med dill och citron. Färdig att bereda räkmackor och smörgåstårtor.

För mer info kontakta Marcus Holmström på 0704-947486 eller marcus@prinsenab.se

Nytt samarbete med Gourmeprodukter

16 Mar 2017 under kategorin Nyhet

Prinsens Sill och Sallader är glada över att ha inlett ett nytt samarbete med grossistföretaget Gourmeprodukter i Skåne. De kommer att erbjuda våra goda sillar, sallader och såser till krögare och butiker i hela Skåne och södra Halland.

- Det känns jättespännande att påbörja detta samarbete. Gourmeprodukter arbetar enbart med premieprodukter och vi är glada att Prinsens Sill och Sallader nu finns med i företagets produktportfölj, säger Marcus Holmström, vd för Prinsens Sill och Sallader.

Gourmeprodukter i Skånes sortiment består även av Bjärefågel i Torekov, Per i Viken Chark AB och Stefan Pålsson AB. Gourmeprodukter levererar till butiker och restauranger i hela Skåne samt södra Halland.

Precis som Prinsens Sill och Sallader är Gourmeprodukters nyckelord kvalité och att bra mat smakar bättre.

- Vi på Gourmeprodukter väljer bara ut de bästa mathantverkarna som arbetar med premiumprodukter. Vi ser det som vår uppgift att vara länken mellan tillverkaren och krögaren eller butiken som vill erbjuda sina gäster och kunder det lilla extra. Prinsens Sill och Sallader  är just en sådan mathantverkare som passar in i vår försäljningsportfölj och vi ser med spänning fram emot att få påbörja arbetet, säger Roger Larsson, vd på Gourmeprodukter.

 

För kontakt och frågor ring:

Marcus Holmström,  mobil 0704-947486, Prinsens Sill och Sallader

Roger Larsson, mobil 070-3807320 , Gourmeprodukter